Hoe u een order opent en sluit in MetaTrader
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het handelsplatform Metatrader biedt enkele opties om een transactie te openen en te sluiten. Laten we enkele beschikbare opties eens nader bekijken en er meer details over geven.

Hoe opent u een nieuwe order op het MetaTrader-platform?

Eerst moet u de grafiek openen van een instrument waarin u wilt handelen, de markttrend bestuderen en de bijbehorende investeringsbeslissing nemen. Nadat het instrument is gekozen, kunnen we een positie openen door de volgende stappen te volgen:

• Ga in het hoofdmenu van uw handelsplatform naar de optie “Nieuwe opdracht”. Nadat u hebt geklikt, wordt een nieuw dialoogvenster geopend waarin u het type order en alle parameters van deze operatie kunt invoeren, inclusief de Neem Winst en Stop Verlies. Je kunt dit venster ook openen door op de F9-toets op je toetsenbord te drukken (Mac-gebruikers fn + F9).

• U kunt ook een nieuwe bestelling invoeren via dit pad: Tools – Nieuwe opdracht

• U kunt ook toegang krijgen tot het vorige venster 'Nieuwe opdracht' via 'Market Watch'. Hiervoor klikt u met de rechtermuisknop op het gewenste instrument en kiest u voor de optie “Nieuwe opdracht”.

• De vierde optie is om rechtstreeks via de grafiek te handelen. Om dit te doen, kunt u met de rechtermuisknop klikken om direct een lopende order op dat niveau in te voeren, of u kunt opnieuw naar het venster “Nieuwe order” gaan als u een order op de markt wilt invoeren.

• De vijfde optie is om toegang te krijgen tot het venster "Nieuwe opdracht" in uw Toolbox (terminal in MT4). Hiervoor kunt u met de rechtermuisknop in dit veld klikken en "Nieuwe opdracht" kiezen.

• Ten slotte kunt u een nieuwe order openen via de optie “Een klik handelen”. Dit is de snelste manier om een nieuwe order op de markt te brengen en heeft de voorkeur van scalpers. Bij deze optie hoeft u alleen maar het volume in te stellen dat u wilt toepassen en op de optie “Verkopen” of “Kopen” te klikken.

Houd er rekening mee dat u voor deze optie eerst de optie “One-Click Trading” op uw MetaTrader-platform moet activeren. Om dit te doen, hoeft u alleen maar het pad te volgen: Tools -> Opties -> Handel.

Hoe sluit u een transactie op het MetaTrader-platform?

Nadat u een transactie heeft geopend, kunt u deze transactie altijd handmatig of via Stop Loss of Take Profits sluiten. Als u deze risiconiveaus niet heeft vastgesteld om een order te sluiten, gaat u naar onze toolbox op het MetaTrader-platform en volgt u op het tabblad 'Handelen' deze stappen:

U kunt een transactie sluiten door op het kruisje te klikken dat rechts aan het einde van de gekozen positie verschijnt. Houd er rekening mee dat ‘een klik handelen’ ook moet zijn ingeschakeld.

• De tweede optie is om deze operatie onder het tabblad Handel te sluiten door met de rechtermuisknop op de positie te klikken. Vervolgens krijgt u de optie “Positie sluiten”

• De laatste is het sluiten van de positie door te dubbelklikken op de positie die u wilt sluiten onder het tabblad Handel. Er verschijnt een dialoogvenster, dat u kunt sluiten.

Er kunnen altijd fouten of storingen optreden op het internet, en andere technologische systemen kunnen kwetsbaar zijn voor storingen. In dergelijke gevallen raadt Admirals ten zeerste aan dat elke klant zich vertrouwd maakt met de extra beschikbare handelsmogelijkheden, zoals het installeren van het handelsplatform op een andere laptop/pc, het downloaden van een mobiele handelsplatformapplicatie op een tablet/smartphone, of het gebruik van onze platforms die beschikbaar zijn via het Dashboard, zoals WebTrader en het Admirals-platform.

Admirals biedt de mogelijkheid om (uitsluitend als noodmaatregel) een telefonische handelsdienst te gebruiken voor de uitvoering van de handelsorders van de klant.