Platform opties
Hoe kan ik een handelsrapport/geschiedenis van mijn handelsrekening krijgen?
Hoe kan ik een handelsrapport/geschiedenis van mijn handelsrekening krijgen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met uw MetaTrader handelsplatform kunt u snel en eenvoudig handelsrapporten opslaan en publiceren.

Volg deze eenvoudige stappen om het rapport te krijgen:

• Ten eerste: ga naar het Toolbox-venster in het onderste deel van het scherm - of activeer het vanuit het hoofdmenu: Weergave - Toolbox (snelle toegang via CTRL + T) en selecteer het tabblad "Geschiedenis".

toolbox

• Nu moet u het gewenste datumbereik selecteren en uw rapport exporteren.

Geschiedenis
  • Klik met de rechtermuisknop ergens in de geschiedenislijst en selecteer de optie "Aangepaste periode".

Aangepaste periode
  • Voer de gewenste data in van 1 januari tot 31 december van het voorgaande jaar voor belastingdoeleinden en klik op OK om uw selectie te bevestigen.

periode
  • Klik nogmaals met de rechtermuisknop ergens in de geschiedenislijst en selecteer de optie "Rapport". Hier heeft u de mogelijkheid om uw handelsgeschiedenis te exporteren in html-formaat (standaard) voor MetaTrader 4 en 5. Bovendien hebt u in MT5 de mogelijkheid om uw geschiedenis in xml-formaat te exporteren.

rapporteren
  • Nadat u uw rapportindeling hebt geselecteerd, wordt een nieuw venster geopend. Hier kunt u de bestandsnaam en de bestandsbestemming op uw computer opgeven waar u het rapport wilt opslaan. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

• Open uw opgeslagen rapport. Onderaan het rapport vindt u het rapportoverzicht van uw account met het totale winstbedrag van het geselecteerde gegevensbereik (vorig jaar als invoer eerder). De nettowinst is het bedrag dat voor belastingdoeleinden kan worden verstrekt als een meerwaardeaangifte van de geselecteerde handelsrekening.

N.B.: Als u in het voorgaande jaar meer dan één actief account hebt gehad, herhaalt u deze procedure voor elk account. Als u een aantal accounts hebt gesloten en geen toegang meer hebt tot uw rapporten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Ga voor een meer gedetailleerde beschrijving van elke sectie naar dit nuttig MetaQuotes artikel.